Gin Van Nerom zet vijfhonderd zinnen van Gezelle op tegels

Gin Van Nerom zet vijfhonderd zinnen van Gezelle op tegels

Foto: gin van nerom

Hoegaarden - Kalligrafe Gin Van Nerom werkt, vanuit Meldert, aan het project ‘Gezelle ten voeten uit’. Ze werkt op dit ogenblik aan de 199ste tegel.

De ?beeldende kunst staat ten dienste van de poëzie, ter gelegenheid van de 120ste verjaardag van het overlijden van Guido Gezelle in 2019. Gin Van Nerom: "Dat heeft me geïnspireerd om een groot kalligrafieproject te maken. Het werk zal bestaan uit ongeveer vijfhonderd canvasdoekjes van 20 bij 20 centimeter. Die ‘betegelen’ een vloer zodanig dat je ertussendoor kunt lopen. Op die doekjes staan woorden en zinnen uit het werk van Guido Gezelle."

Voor de keuze van die zinnen heeft ze hulp gevraagd. Mensen kunnen teksten aanwijzen uit het werk van Gezelle. Gin vraagt daaruit een krachtig fragmentje van niet meer dan vijftien woorden te kiezen en haar door te mailen. Het mag zelfs één enkel woord zijn. Op de tegel staat vermeld wie het fragmentje koos. Later komt er een tentoonstelling op nog te bepalen plaats. Gin van Nerom is nu aan de 199ste tegel bezig. 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio