Jeugdige KSA zit in negende decennium

Jeugdige KSA zit in negende decennium

KSA op de startdag. Foto: KSA facebook

Tienen - KSA hield zijn startdag in de lokalen aan de Waaiberg. KSA is een jeugdbeweging voor kinderen tussen de 5 en 18 jaar. Bestaat de afdeling nu 90 jaar of zes jaar minder.

Starten kon dit jaar pas op 16 september "wegens herexamens van de leiding". Dat kon de pret niet bederven. De beweging is klaar voor de Rondes, elke zaterdag van 14u tot 17u, en voor grote en kleine kampen in binnen- en (om de drie jaar) buitenland. Tijdens de eerstkomende ronde, nu zaterdag, krijgen de kinderen de kans om uitgebreid kennis te maken met hun begeleiders. Op  30 september volgt een echte doop. Op zaterdag 7 oktober gaat de hele bende naar Bobbejaanland.

"KSA Tienen is opgericht op op 1 september 1933", zo luidt het officieel. Alhoewel, knipsels uit 1977 tonen aan dat Tienen dat jaar de vijftigste verjaardag van de groep vierde. Dat wijst op een pril begin in 1927... Er stonden in september 1977 spellen op de Veemarkt en een vlooienmarkt in de Nieuwstraat op de affiche, gekoppeld aan de braderie van de handelswijk. KSA sprak van "De Gouden Foor" want ze bestond vijftig jaar. Datzelfde jaar werden nog een verjaardagsbal, een spel zonder grenzen, een open dag en een kleinkunstavond georganiseerd. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio