Vogelwerkgroep wil weten hoeveel/weinig mussen in de tuin zitten

Vogelwerkgroep wil weten hoeveel/weinig mussen in de tuin zitten

Mannetje huismus. Foto: if

Tienen - De Tiense Milieuadviesraad organiseert samen met Vogelwerkgroep Oost-Brabant (van Natuurpunt) op woensdag 18 oktober (19u30) een infoavond "Hebben stadsvogels nog een kans? Heb jij nog mussen?".

Spreker, in de Kruisboog, is Jenny De Laet van de Gentse Universiteit. Zij slaat alarm over onze stads- en tuinvogels. Op veel plaatsen zijn de huismussen verdwenen. Heel wat steden hebben geen huiszwaluwen meer, Tienen gelukkig nog een paar tientallen. Vandaar dat de Tiense Milieuraad samen met Vogelwerkgroep Oost-Brabant van Natuurpunt deze infoavond organiseert. In een eerste korter deel wordt de evolutie en de situatie geschetst van een paar typische stadsvogels in Tienen: huiszwaluw, gierzwaluw, huismus…

Daarna komt Jenny De Laet aan het woord.  Zij is als doctor in de wetenschappen en de gedragsecologie verbonden aan de Gentse Universiteit.  Ze is gekend als schrijfster van een reeks monografieën over diverse van onze broedvogels en werkt eveneens rond projecten voor ecocity’s.  Zij licht de resultaten toe van een aantal wetenschappelijke onderzoeken gecoördineerd vanuit de UGent naar het voortplantingssucces en de populatiedynamiek o.a. bij pimpel- en koolmees en huismus.

De organisator verneemt graag vooraf via mail van zoveel mogelijk mensen of ze nog huismussen in hun tuin hebben en ongeveer hoeveel: minder dan 5 / 5 tot 10 / meer dan 10.  Met adres (straatnaam) graag.  Dit geeft dan een situatieschets aan het begin van de avond voor de specialiste, Jenny Van Laet, aan het woord komt. Melden via marcel.jonckers2@telenet.be.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio