Buurtcomité Veldborn viert tiende jaar

Buurtcomité Veldborn viert tiende jaar

Leden van het comité. Foto: if

Tienen - Buurtcomité Veldborn bestaat tien jaar. Op vrijdag 13 oktober is iedereen vanaf 19 uur welkom in het lokaal dienstencentrum Sint-Alexius om dit te vieren.

 

Het buurtcomité ontstond tien jaar geleden met de steun van de Koning Boudewijnstichting. Bewoners wilden een hechte buurtwerking opzetten, een bijdrage tot een levendige en sociale buurt. De deur van het buurtcomité staat altijd open voor mensen die graag hun steentje willen bijdragen in de werking.

Met talrijke helpende handen organiseert het comité jaarlijks verschillende activiteiten voor iedereen kan deelnemen. Enkele groeiden uit tot vaste waarden in de Veldbornstraat, zoals de organisatie van de kaas- en wijnavond en de jaarlijkse buurtquiz in oktober. In december neemt het buurtcomité deel aan de kerstmarkt van woonzorgcentrum Sint-Alexius, met een stand met pannenkoeken, glühwein en chocolademelk.

Het opzet geniet de steun van de Alexianen Zorggroep Tienen met daarbij ook vrijwilligers en mantelzorgers. Door hun buurtgerichte werking leren omwonenden elkaar beter kennen en ondersteunen zij elkaar. De ‘thuiszorgondersteunende’ activiteiten, vanuit de lokale dienstencentra, dragen hiertoe ook bij. 

 

 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio