Studie over leegstand en afbakening van het winkelgebied

Studie over leegstand en afbakening van het winkelgebied

Foto: Raymond Billen

Tienen - De stad Tienen zal een studie uitschrijven voor de afbakening van haar handelskern. Tegelijkertijd wordt er advies ingewonnen over de concrete invulling van een geplande zone voor groothandel langs de Leuvenselaan, op 2 km van het stadscentrum.

De stad Tienen zal daarom een studie uitschrijven voor de afbakening van haar handelskern. Tegelijkertijd wordt er advies ingewonnen over de concrete invulling van een geplande zone voor groothandel langs de Leuvenselaan, op 2 km van het stadscentrum. Leegstand verhoogt het onveiligheidsgevoel, cree¨ert een verloederd stadsbeeld en een negatief beeld van de handel. Eeen van de manieren om dit aan te pakken, is een duidelijke afbakening van het handelskerngebied. Zo kunnen de handelaars in aanmerking komen voor subsidies van de Vlaamse overheid en kan de stad gerichte maatregelen nemen.

Over de mogelijke creatie van een winkelcentrum aan de Leuvenselaan, nabij Nelissen, zegt schepen van Middenstand Wim Bergé (CD&V): “Dergelijke winkelcentra kunnen nefast zijn voor de detailhandel. Rekening houdend met de stedenbouwkundige voorschriften, vastgelegd door de provincie, willen we erover waken dat het aanbod geen bedreiging vormt voor de kleinhandel in de binnenstad. Om de voorstudie te financieren, dient de stad een subsidieaanvraag in bij de provincie Vlaams-Brabant.” 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio