Theatermonoloog en saxofoon over dementie

Theatermonoloog en saxofoon over dementie

Lies Vandeburie en Stefaan Daems Foto: if

Tienen - Dinsdag 24 oktober om 14 u wordt de theatermonoloog “Mistig Landschap” opgevoerd in zaal CC De Kruisboog, Sint-Jorisplein 20.

S-plus vestigt met deze vertoning de aandacht op de naar schatting 100.000 mensen met dementie in Vlaanderen. Daarvan verblijft bijna zeventig procent thuis, verzorgd door hun partner of naaste verzorgers. Ruim dertig procent woont in een woonzorgcentrum of een aangepaste voorziening. Verwacht wordt dat deze aandoening in de nabije toekomst meer en meer mensen zal treffen. Deze theatermonoloog met live saxofoonmuziek is geïnspireerd door het boek Hersenschimmen van Bernlef. Dit boek kent wereldwijd een enorm succes en wordt gezien als het standaardwerk rond het thema 'dementie'.
Actrice Lies Vandeburie zorgt voor de bewerking van de tekst, terwijl saxofonist Stefaan Daems voor de muziek tekent. 
De voorstelling bestaat uit herschreven fragmenten uit de roman die naast mekaar gezet worden en zo terug een geheel vormen. Er wordt op een theatrale manier inkijk gegeven in een personage dat steeds meer mensen herkennen, zonder belerend te zijn of te grijpen naar vaktaal. Deze voorstelling is confronterend maar ook hoopvol. 

 

De entreeprijs bedraagt slechts 2 euro (inclusief zaadjes “vergeet-me-niet” plantje), de betaling gebeurt ter plaatse. Info en inschrijving via splusleuven@gmail.com  of tel. 016-20.88.69.

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio