Leerlingen doen ervaring op bij Tiense Suiker

Tienen - Leerlingen van BS De Hoogvlieger (Aarschot) en Gemeenteschool De Zandloper (Linter) namen vandaag deel aan de DOEdag in de Tiense Suikerraffinaderij.

Tijdens deze interactieve dag, konden de studenten vier workshops doorlopen. Het kookatelier werd begeleid door de leerlingen van het PISO Tienen. In het leeratelier going iedereen aan de slag met suikerklontjes, boren en ijzerdraad om een eigen Suikermannetje te bouwen. Daarnaast kon men met een bus leren rijden en werd aandacht geschonken aan veiligheid in een werkomgeving. 

De DOE-dag is een initiatief van VDAB, in samenwerking met het Beroepenhuis, en wordt georganiseerd sinds 2002. Het is echter de eerste keer dat ook andere organisaties, zoals Tiense Suikerraffinaderij, deelnemen aan het project. In totaal zullen 2.270 jongeren van het zesde leerjaar, verspreid over 36 vestigingen, voor een dagje kennismaken met de bedrijfswereld. 

Tiense Suiker wil, samen met TMS, Affilips en VDAB, het T-Competence Center ook in de toekomst inzetten om jongeren zichzelf te laten ontwikkelen in een ree¨le bedrijfsomgeving. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio