Extra fietstrajecten en nieuwe bordjes tegen zomer

Extra fietstrajecten en nieuwe bordjes tegen zomer

De veelheid aan naambordjes verdwijnt. In de plaats worden de nummerborden veralgemeend. Foto: Raymond Billen

Hoegaarden / Tienen - Vanaf januari tot mei 2018 vervangt Toerisme Vlaams-Brabant de bewegwijzering op fietsroutes in Oost-Brabant. De themaroutes verdwijnen en de trajecten worden opgenomen in het genummerde fietsnetwerk.

Toerisme Vlaams-Brabant vernieuwt het fietsnetwerk in het Hageland tegen juni 2018. Het aangepaste fietsnetwerk zal over de volledige provinciegrens naadloos aansluiten op de fietsknooppunten in de provincies Waals-Brabant en Luik. Alle oude routes naar centra worden omgezet naar knooppunttrajecten (de nummertjes). De screening op veiligheid, fietscomfort en beleving, leidt tot 150 km nieuwe en 55 km verbeterde trajecten. 

De bewegwijzering in het Hageland heeft zijn beste tijd gehad en wordt volledig vernieuwd. Van januari tot mei 2018 worden alle borden systematisch vervangen en de nieuwe trajecten bewegwijzerd. De fietskaart Vlaams-Brabant wordt volledig vernieuwd en is beschikbaar tegen april 2018 (7 euro).

1) Tussen Meldert, Willebringen, Oorbeek, Kumtich komen er nieuwe trajecten zodra de ruilverkavelingswegen klaar zijn. 

2) Tussen Tienen-noord, Houtem en Bunsbeek wordt het traject aangepast. Zo ook rondom Meldert en op de as Hoegaarden (Kluisveld/vijvers) en Outgaarden.

3) Er komen geheel nieuwe trajecten in Outgaarden (zuidwaarts), ook van Goetsenhoven (via Ast) naar Bost . Zo ook tussen Tienen (Grijpen) en Kumtich en tussen Grimde, Hakendover en Ezemaal.

4) De aparte bordjes voor Horstroute, Meanderroute, Rock Werchterroute, Bietenroute, Boomgaardenroute, Landense Fietsroute, Twee Getenroute, Hoevenroute, Vinneronde, Stalen Rosroute, Grenzeloos fietsenroute, verdwijnen. 

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio