Ziekenhuis gaat voortaan mee op wandel met foetus

Ziekenhuis gaat voortaan mee op wandel met foetus

Draadloze foetusmonitoring. (Foto niet in Tienen) Foto: www.usa.philips.com

Tienen - De materniteit van Heilig-Hartziekenhuis heeft een draadloze CTG-monitor aangekocht. De harttonen van de foetus en de weeënactiviteit kunnen met het nieuwe toestel perfect gemonitord worden zonder dat je aan kabels vastligt.

Aurélie Moureau, hoofdvroedvrouw in de kraamkliniek: “Tot voor kort zaten mama’s voor de monitoring vast via kabels aan het CTG-toestel of cardiotocograaf. Dankzij het nieuwe draadloze toestel hoeven mama’s niet in bed te blijven. We plaatsen twee banden rond het middel van de mama en brengen hieronder de transducers aan, die de harttonen van de baby en de weeënactiviteit registreren. Mama’s kunnen tijdens de monitoring gewoon rondwandelen, op de bal zitten, naar het toilet gaan. Vroeger was dit allemaal uitgesloten. Je moest voor elke monitoring om de zoveel tijd verplicht in bed liggen en dit telkens voor minstens een half uur. Nu kunnen mama’s in de verloskamer ook een bad nemen tijdens de monitoring want de transducers zijn waterbestendig."

Via het centraal monitoringsysteem, waarin het ziekenhuis al in 2014 heeft geïnvesteerd, kunnen artsen en vroedvrouwen ook vanuit de verpleegpost de informatie van de CTG-toestellen opvolgen. De gynaecoloog kan zelfs van buiten het ziekenhuis de evolutie volgen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio