Ook pendelbus Tienen-Bunsbeek-Glabbeek

Opnieuw veilig gratis vervoer van oud op nieuw

Opnieuw veilig gratis vervoer van oud op nieuw

Simon Vandermeulen en Peter Reekmans. Foto: if

Glabbeek - Ook dit jaar is Glabbeek alweer de uitvalbasis voor veilig gratis vervoer van oud op nieuw aangeboden door de vrijwilligers van vzw JATienen.

Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij): “Sinds 2015 namen wij als gemeentebestuur de organisatie van dit lovenswaardig initiatief mee in handen en zorgden we dat deze samenwerking van JATienen en de gemeenten Boutersem, Linter, Hoegaarden, Tienen en Glabbeek kon blijven bestaan. Ook dit jaar kunnen we alweer voor amper 0.09 euro per inwoner dit veilig vervoer gratis aanbieden aan alle inwoners in de deelnemende gemeenten.”

Dit jaar legt de gemeente Glabbeek ook nog een extra feestbus in tussen zaal Glazuur in Glabbeek en de Grote Markt in Tienen om nog meer jongeren van en naar de nieuwjaarsfuif van JH De Bunker in zaal Glazuur veilig te kunnen vervoeren. Gemeenteraadslid Simon Vandermeulen (Dorpspartij): “We merkten verleden jaar dat er op bepaalde uren enorme pieken waren dat jongeren allemaal tegelijk belden naar de centrale van JATienen en het heel lang wachten was op vervoer aan de fuif in de Glazuur. Om dit probleem nu op te lossen leggen we een extra feestbus in tussen 22u30 en 6u30 die elk half uur pendelt tussen Glabbeek en Tienen. Er komt in Bunsbeek een halte langs de Steenweg."

Alle inwoners van Glabbeek, Tienen, Boutersem, Linter en Hoegaarden kunnen vanaf nu hun veilig gratis veilig vervoer voor oud op nieuw reserveren via e-mail: reservaties.jatienen@gmail.com of via telefoon 0489-98.95.11 - 0489-66.72.50 - 0489-98.96.75.

Reservatie is verplicht voor alle verplaatsing tussen 18u en 23u45. Tussen middernacht en 7u ’s morgens wordt iedereen ook zonder reservatie naar huis gebracht.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio