Overkophuis streeft naar officiële start eind december

Overkophuis streeft naar officiële start eind december

Zoek de gele zetel. Foto: overkop.be

Tienen - Het Huis Overkop aan de Ooievaarstraat is een ontmoetingsplaats waar jongeren op de eerste rij staan om andere jongeren te verwelkomen. Het is een project gerealiseerd met de steun van het Fonds Rode Neuzen, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Tienen kreeg een Overkop-huis voor jongeren met psychische problemen. OverKop Tienen werd gelanceerd in juni 2017 maar is echt gestart start op woensdag 29 november. Vanaf nu kun je er elke woensdag en donderdag (12u. - 19u.) terecht. In de toekomst zal OverKop Tienen ook op andere dagen open zijn. De bestuursraad denkt aan een officiële opening op 22 december.

Via website en facebook wordt de verdere ontwikkeling belicht. Dat leert dat Sinterklaas dit adres alleszins niet overslaat. De inrichting van de aan de Ooievaarstraat 30 gaat verder. Er zijn nu vijf OverKop-huizen (Tienen, Genk, Gent, Mechelen, Oostende). Die ontvingen de jongste dagen alle een (gele) OverKop-zetel voor het trefpunt.

De huizen ontstonden na de Rode Neuzenactie (VTM en partners) met de nadruk op psychische bijstand van jongeren. In een OverKop-huis kan je als jongere tot 25 jaar gewoon binnen en buiten lopen en allerlei leuke activiteiten doen. Het is een veilige plek waar je ook een luisterend oor vindt en beroep kan doen op professionele therapeutische hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen. 

Meer info.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio