Pastorie Bunsbeek krijgt bestemming als noodopvang

Pastorie Bunsbeek krijgt bestemming als noodopvang

De pastorie met Johnny Reweghs en Yvette Sterkendries. Foto: if

Glabbeek - De gemeente heeft de pastorie overgedragen aan het OCMW die na een grondige renovatie een nieuwe sociale bestemming aan het gebouw geeft.

De oude pastorie van Bunsbeek die in 1867 gebouwd werd, was eigendom van de gemeente en tot eind 2014 was ze de woning van alle pastoors die actief geweest zijn in de Bunsbeekse parochie. 

OCMW-voorzitter Johnny Reweghs (SP.A) in een mededeling: “We gingen met het OCMW voor de renovatie van de pastorie een samenwerking aan met sociaal economiebedrijf Igo Leuven dat intussen de renovatiewerken heeft opgestart. De buitenzijde wordt grondig aangepakt door de plaatsing van nieuwe ramen en de gevels te kaleien. De binnenzijde wordt volledig vernieuwd naar de hedendaagse normen met vooral aandacht voor energiebesparing. De pastorie krijgt een sociale bestemming voor noodopvang. Hierin komt het lokaal opvanginitiatief (LOI) en noodopvang voor inwoners in nood na bijvoorbeeld een brand of andere zware tegenslag."

OCMW- en gemeenteraadslid Yvette Sterkendries (Dorpspartij) is ook secretaris van de kerkfabriek Bunsbeek: “Aan dit oude kerkelijk gebouw konden we geen christelijkere herbestemming geven dan deze. Elke gemeente in Vlaanderen is bovendien verplicht deze noodopvang te organiseren. Voor de renovatie voorzien we ruim 250.000 euro, waarvoor we maar liefst 200.000 euro LOI-subsidies kunnen aanwenden. Het is net dankzij deze subsidies dat de pastorie eindelijk na jaren zo grondig kan gerenoveerd worden.”

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio