Bart Debbaut keert (op papier) terug in De Mol...

Bart Debbaut keert (op papier) terug in De Mol...

Foto: Lannoo

Tienen - Auteur Bart Debbaut kondigt voor 2018 een thriller aan rond het tv-programma De Mol. Daar nam hij ooit zelf aan deel.

Debbaut werd al in de eerste aflevering uit de serie gewimpt, maar hij neemt "wraak" door zelf te gaan intrigeren. Dat levert de inspiratie voor zijn tiende thriller: "Wat als De Mol zelf wordt gesaboteerd?" Debbaut, tevens zaakvoerder van kledingzaak De Gouden Schaar, presenteerde al de cover: "Mijn tiende boek en, jawel, de eerste thriller rond de succesvolle tv-reeks De Mol. Wellicht eind februari, net voor de start van de nieuwe reeks, komt hij in de boekhandel. Uitgegeven bij Uitgeverij Lannoo."

De uitgever kondigt dit als volgt aan: "Een prachtige locatie en spannende opdrachten: een groep van tien Vlamingen - waaronder één saboteur - maakt zich klaar voor het nieuwe seizoen van De Mol. Allen hebben ze slechts één doel voor ogen: de bedrieger onder hen ontmaskeren. Het avontuur lonkt!
Maar vlak na de aftrap van de opnames verdwijnt Mary-Ann, één van de kandidaten, spoorloos. Het productieteam tast in het duister, dit hadden ze niet gepland. Is er een verrader op de set of speelt de mol dubbelspel?"

In 2008 startte Debbaut met een thrillerreeks rond de Leuvense speurders John Leyssens en Mieke Van Cattendyck. Sudoku is daarvan het jongst verschenen verhaal. Daarover meldt de auteur zelf: "Hoera! Bart Joris Tommelein vermeldde Sudoku in de eindejaarsvragen van Humo als het boek dat hem het meest bekoorde dit jaar."

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio