Fluo hesje verplicht op Dertienmaal

Fluo hesje verplicht op Dertienmaal

Voortaan fluo hesje voor iedereen. Foto: Raymond Billen

Tienen - Deelnemers aan de bedevaart, het Dertienmaal, in Hakendover op 16 en 17 januari zijn verplicht een fluo hesje te dragen.

De bedevaarders dienen tussen Hakendover en Grimde de Oostelijke Ring, op het kruispunt met de Onze-Lieve-Vrouw-Ten-Steenstraat en de Oude Heerweg, over te steken. Dat gebeurt ook bij nacht. Op de oversteekplaats zal de politie daarom op de parkeerstrook een mobiele bijverlichting plaatsen. Honderd meter voor de oversteekplaats komt een infobord met de tekst: “Opgelet overstekende bedevaarders”. Er komen ook oranje verkeerkegels met verlichting en bijkomende verkeersborden voor 70 km/uur. Bij de start op de zestiende, om 14uur, zal de politie de bedevaarders begeleiden op hun eerste van de dertien rondes. Om de zichtbaarheid zal iedere deelnemer verplicht een fluohesje dragen. De organisatie staat in voor de controle.

Het Processiecomité Hakendover had gevraagd om het volledige parcours in Hakendover af te sluiten voor het verkeer. De politie en het schepencollege zijn daar niet op ingegaan omdat te veel inwoners dan twee dagen hun woningen niet zouden kunnen bereiken. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio