Leerlingen Houtbewerking maken mobiele winkel voor rusthuis

Tienen - De leerlingen van het derde en vierde jaar Houtbewerking van de provinciale school PISO Tienen hebben voor woonzorgcentrum Oleyck in Landen een ‘mobiele winkel’ gebouwd. Op 9 februari brengen ze hem naar het woonzorgcentrum.

"De mobiele winkel is een echt rijdend winkeltje waarmee het personeel door de gangen van het woonzorgcentrum zal rijden om de bewoners, die soms slecht ter been zijn en de kans niet zien om naar een echte winkel te gaan, de kans te geven om wat extra inkopen te doen. Het project bevordert dan ook de sociale werking in het woonzorgcentrum", zegt Paulette Wouters, directeur PISO.

"Voor onze leerlingen betekent dit dat zij de theorie kunnen omzetten in de praktijk. Wij willen onze leerlingen immers laten uitgroeien tot professionele vakmensen. Daarom is het onontbeerlijk dat ze tijdens hun opleiding de nodige ervaring opdoen. Zo vergemakkelijken we voor onze leerlingen de overgang van onderwijs naar arbeidsmarkt", zegt Marc Florquin (SP.A), gedeputeerde voor onderwijs.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio