Gedichten, verhalen en foto's voor Kom op tegen Kanker

Gedichten, verhalen en foto's voor Kom op tegen Kanker

Tekst van Karel Sergen, bij foto van Frank Deboosere. Foto: if

Hoegaarden - Karel Sergen (Segers) stelde zich tot doel weerberichten van Frank Deboosere om te smeden tot gedichten. Hij presenteert het resultaat eerst in Hoegaarden en nadien in Mechelen.

Alpai¨de Moving, het wielerteam uit Hoegaarden, dat deelneemt aan de 1.000 km. van Kom op tegen Kanker (in Mechelen van 10 tot en met 13 mei) nodigt uit op een avond in het Nieuwhuys met poe¨zie en verhalen. Op dinsdag 6 maart (19u.30 uur) zijn van de partij: Patrick Nijs en Ann Van Dessel (eenzaamheid en solidariteit bij kanker), Mieke Lembrechts en Johnny Lassaut (menselijke dierenverhalen van Toon Tellegen), Guy Caubergs (dorpsverhalen in het Oowgeds dialect), Karel Sergen (stiftgedichten bij eigen weerfoto’s van Frank Deboosere). De presentatie is in handen van Chris Michel en de jazzy intermezzi van Ben Vanderweyden en Dirk Schreurs.

Karel Sergen, die eerder een gedicht maakte voor de entree van de Tuinen, bewerkt de weerberichten van Frank Deboosere. Frank heeft ervoor een selectie van zijn eigen weerfoto's aangeboden om de gedichten te vergezellen. Het bundel Weerberichten - Weergedichten - Weergezichten wordt op 28 oktober in 't Arsenaal in Mechelen voorgesteld. Sergen doet dit jaar mee aan de 1.000 km in Mechelen en als extra bijdrage komt hij voor de eerste keer met Franks foto's en de gedichten naar buiten in 't Nieuwhuys.

Kaarten tegen vijftien euro zijn te koop in ‘t Nieuwhuys (Ernest Ourystraat 2). De opbrengst is geheel voor Kom op tegen Kanker.  

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio