Praline met Val Virginal tijdens rondleiding Mariadal

Praline met Val Virginal tijdens rondleiding Mariadal

Een kloostervleugel, toen nog met torens. Foto: Raymond Billen

Hoegaarden - De greeters Maria Marchal en zuster Eliane leiden vandaag (vanaf 14uur) rond in Mariadal (Van Virginal). De paters Bogaarden ontwikkelden er de oudste gekende brouwerij in het dorp.

Speciaal voor deze gelegenheid heeft Benny Swinnen zijn Val Virginalpralines nog eens gemaakt. Een oude likeur Val Virginal, in en glaasje of in een praline, smaakt altijd beter dan een Mariadal... Voor kapel, klooster en park van Mariadal moiert je bij de greeters zijn. Die zetten een reeks dorpsrondleidingen in gang onder de noemer Start to Hoegaarden. Dat past tevens in de actie Hoegaarden bierdorp dit jaar. Iedereen is vandaag welkom om 14 u aan de Sint-Rochuskapel. 

De rondleiding gaat in op de rol van de Beggaarden als brouwers, hun teloorgang bij de Franse Revolutie, de aankoop van het domein door de zusters tweehonderd jaar geleden en de intenationale uitbouw van hun onderwijsinstelling. Meldertnaar Bruno Bruyninckx speelt op het orgel en de vrienden van Sint-Rochus leiden rond. De entree is gratis. Er wordt wel een drankje aangeboden tegen twee euro. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio