Wielrenner Lode Hardiquest in boek over fietsenmerk Bristol

Wielrenner Lode Hardiquest in boek over fietsenmerk Bristol

Lode Hardiquest (thuis, in de jaren tachtig). Foto: Raymond Billen

Hoegaarden - De vzw Kamer voor Heemkunde uit Mol brengt een boek uit over de fietsenfabrikant Bristol. Daarin komt ook Lode Hardiquest, de Hoegaardse winnaar van de Ronde van Vlaanderen (1936), aan bod omdat hij ook op Bristol reed.

Lode Hardiquest (1910-1991) komt uitgebreid aan bod in het boek Op velo Bristol, dat momenteel in druk is. Medeauteur Stijn Geys: "Wij hebben een apart hoofdstuk (twee pagina’s) over Lode Hardiquest met foto’s. Ook zijn broer Victor Hardiquest wordt vermeld. Hij reed ook voor Bristol. Binnen het project Op velo Bristol zijn nog enkele activiteiten voorzien in maart-april 2018. In ons dankwoord achteraan het boek hebben wij ook melding gemaakt van de Heemkundige Kring Hoegaarden."

Bristol was een fabriek in Mol die in de wielrennerij actief was tussen 1910 en 1960. Rik Vansteenbergen, drie keer wereldkampioen, reed met dit merk. Het boek van Stijn Geys en Rudy Nuyts heeft een voorwoord van Tom Boonen. Het heeft 304 pagina’s met veel foto's. Voorintekenen kan voor 25 euro, boekhandelsprijs nadien wordt 30 euro. Bij verzending betaalt men 5 euro extra. Rekening nummer BE02 0011 7961 1340 van vzw Kamer voor Heemkunde Mol.

Het boek wordt ook behandeld in het eerstkomende nummer van Alpaidis.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio