Rwandees koor mee in actie voor Broederlijk Delen

Rwandees koor mee in actie voor Broederlijk Delen

Tijdens de soldaire maaktijd vorig jaar. Foto: Pastorale eenheid KerkinHoegaarden

Hoegaarden - De actie Broederlijk Delen is dit jaar ten voordele van de landbouw in Oeganda. Er is echter geen inzameling per envelop aan huis meer.

Op zondag 25 februari houdt de Pastorale eenheid Kerk in Hoegaarden daarom een Afrikaanse viering ten voordele van Broederlijk Delen. Het Rwandees koor neemt daar aan deel. Het is een viering voor het hele gezin, om 10u30 in de kerk. Op zondag 18 maart komt er een volgende gezinsviering met na afloop een Koffiestop, achteraan in de kerk. Daarbij wordt een op Oxfamkoffie aangeboden tegen een vrije gift. Er zijn diut haar geen andere Koffiestops aangekondigd. Iedereen kan terecht in de kerk tussen 11u30 en 12u30.

Op zondag 4 maart (parochiecentrum, 12-14u30) wordt een onder de noemer Culinair Solidair een maaltijd aangeboden uit het wereldbuffet van Oxfam. Bij die gelegenheid komen ook het vijftiental vluchtelingen langs die hier een nieuwe thuis zoeken en willen kennismaken met Hoegaarden.

Omdat er geen inzameling meer is huis aan huis kunnen sympathisanten een bijdrage storten op BE123 0000 0000 9292. Broederlijk Delen werkt in Oeganda met twaalf lokale organisaties aan het verbeteren van inkomen en voedselzekerheid van 250.000 boerenfamilies. In de omgeving zijn er nog Koffietops op 25 februari in Bost en op 4 maart in Tienen (St.-Germanus). 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio