Tentoonstelling: de landbouw in het klein

Tentoonstelling: de landbouw in het klein

Voor de elfde keer. Foto: Raymond Billen

Hoegaarden - Op zondag 4 maart, van 10 tot 17uur, vindt in sporthal de Struysvogel aan de Tiensestraat opnieuw de landbouwminiaturenbeurs plaats.

Organisator Landbouwminiaturenvereniging (LMVB/AMAB) is de enige club in België die gespecialiseerd is in dat soort miniaturen. Hierbij gaat het over alle werktuigen en tractoren gebruikt in de landbouw van nu en uit ver vervlogen tijden. De schaal van deze modellen is meestal 1/32. Sommige verzamelaars verzamelen dan weer tractor combinaties, zoals een tractor met ploeg, een tractor met zaaimachine, spuitmachine, enz. De beste exposantenbouwen op schaal een heel landbouwbedrijf na, dieren en machinepark erbij.

Voor de beginners of de verzamelaars die er niet genoeg van krijgen, kun je op de beurs al het nodige aankopen. Soms wordt er gewerkt met zelfgemaakte onderdelen. Er is 200 meter verkooptafels opgesteld met de nieuwste tractoren en landbouwmachines, occasies, onderdelen en lectuur. De expo met pareltjes van zelfbouwmaquettes wordt vooral opgesteld in de tweede zaal. Entree: 3 euro  kinderen tot 12 jaar en leden LMVB/AMAB gratis. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio