Twee religieuze lezingen tijdens Nacht van de Geschiedenis

Twee religieuze lezingen tijdens Nacht van de Geschiedenis

Romain Degeest / André Cloots. Foto: if

Tienen / Hoegaarden - Thema van de komende Nacht van de Geschiedenis is "Religie". Davidsfonds nodigt sprekers uit in Tienen en Hoegaarden.

Op dinsdag 20 maart neemt Davidsfonds Tienen deel aan de nationale Nacht van de Geschiedenis met als gastspreker prof. André Cloots. Die gaat in een lezing in op de religieuze wortels van het moderne denken met als titel 'Waarom denken wij zoals wij denken?'. André Cloots is doctor in de wijsbegeerte. Hij doceerde aan de KU Leuven en de Universiteit Antwerpen. Zijn onderzoek spitst zich voornamelijk toe op de band tussen filosofie, wetenschap en religie. Iedereen is welkom op zijn lezing om 20 uur in de kapel van het Kabbeekklooster aan de Gilainstraat. 

De afdeling Hoegaarden heeft op 20 maart (20uur, in de kapel van Mariadal, Kloosterstraat) Romain Degeest te gast over "'Het Tweede Vaticaans Concilie" (1962)65). Hij beklijkt de impact ervan en vraagt of er een derde concilie aankomt. Romain Degeest is leraar en nu ook kerkgids in Outgaarden. Luk Bastiaens geeft een intermezzo met laatbarokmuziek ten beste op het gerestaureerde orgel van Mariadal. Voor wie ze niet kent is de kapel van Sint-Rochus op zich het bezoek waard. 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio