Pannenkoeken in feestjaar enkel met bier

Pannenkoeken in feestjaar enkel met bier

Foto: fier op ons bier

Hoegaarden - 700 jaar Hoegaarden - Witbier wordt met veel evenementen gevierd. Zo ook met Witbier-pannenkoeken tijdens de Brouwers- en Legendewandeling van zaterdag 17 maart van 14 tot 17uur.

De brouwers- en legendewandeling, met Ivan Laloup als gids, vertrekt aan het Paenhuys. De namiddag wordt voorgesteld als de Nationale (Bier-) Pannenkoekendag. Pannenkoeken heten volgens het Hoegaards woordenboek bakkekoeken. Feit is dat hier en elders melk wel 'ns wordt vervangen door uiteenlopende blonde biersoorten. Soms wordt een mix van melk en bier gebruikt. Een betrouwbaar recept van de blog fieroponsbier.be gaat als volgt: 

Ingrediënten voor ongeveer 15 pannenkoeken:

•   250 g meel

•   3 grote eieren

•   40 g poedersuiker

•   25 cl melk

•   25 cl blond bier

•   40 g boter

•   zout

Bereiding van het beslag

•   Meng het meel, de suiker, melk, eieren en 5 cl bier.

•   Opkloppen totdat je een homogeen mengsel zonder klonters hebt.

•   Laat de boter smelten en voeg deze toe aan het beslag.

•   Giet de rest van het bier erbij en meng opnieuw.

•   Laat dit beslag 1 uur rusten.

Pannenkoeken maken

•   Klop het beslag opnieuw op.

•   Verhit een pan en smelt hierin een beetje boter.

•   Zet het vuur iets lager en schep een pollepel beslag in de pan.

•   De pan ronddraaien zodat het beslag over de hele bodem verdeeld is.

•   Bak totdat de pannenkoek aan beide zijden goudbruin is.

•   Warm opdienen.

Info en inschrijvingen: hobby.hoegaarden@gmail.com

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio