Jeugdraad wil met massaspel Viander activeren

Jeugdraad wil met massaspel Viander activeren

Foto van het gsm-werpen vorig jaar. Foto: if

Tienen - Jeugdraad Tienen zal op zaterdag 28 april 2018 een speldag organiseren voor de Tiense jeugdverenigingen in samenwerking met de jeugddienst.

 Deze speldag komt in de plaats van het Tiens kampioenschap gsm-werpen. Alle Tiense jeugdverenigingen zijn uitgenodigd voor twee grote gemeenschappelijke spelen, een spel voor de jongere leden -12 en een spel voor de oudere leden +16. In totaal nemen tussen de 300 en 400 kinderen deel in het Vianderdomein. Met dit spel wil de jeugdraad een positieve vibe creëren in het Vianderdomein. "De Tiense jeugd zal er ook wel bij varen moest  er nieuw leven in het Vianderdomein  geblazen worden, vandaar ook deze keuze als locatie."

Het spel van de – 12 jarigen is gebaseerd op een groot Monopoly-spel waar elk groepje van kinderen stadsdelen kan kopen en uitbaten. In de voormiddag zullen er allemaal kleine opdrachten moeten gebeuren om een startkapitaal bij elkaar te spelen, dit geld zal in het Monopoly-spel van pas komen.

Het spel van de +12 jarigen is gebaseerd op een groot Levensweg-spel, waarbij vroeg in je carrière zal gekozen worden in welke richting een bepaalde groep gaat. Hier zullen ook kleine opdrachten moeten uitgevoerd worden in de voormiddag om te sparen voor een startkapitaal. De finale strijd zal plaatsvinden op een van de vijvers van de Viander.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio