Hulde aan Freddy Nolmans, voorzitter sportraad

Hulde aan Freddy Nolmans, voorzitter sportraad

Wim Bergé en Freddy Nolmans. Foto: Raymond Billen

Tienen - Schepen van Sport Wim Bergé (CD&V) plaatste een publicatie over de Tiense sportgeschiedenis in het teken van veertig jaar Sportraad en van de inbreng van voorzitter Freddy Nolmans.

Wim Bergé: "We hebben in Tienen al meer dan veertig jaar een dynamische sportraad.Van die veertig jaar is Freddy Nolmans bijna achttien jaar voorzitter. Het kan ook niet anders dan dat dit boek een hulde betekent voor zijn werk en zijn inzet voor de sport in Tienen. Hij wordt gesteund door een dynamische ploeg bestuursleden."

"De verdiensten en initiatieven van Freddy opsommen zouden ons veel te ver leiden. Vast staat dat hij zijn stempel mee gedrukt heeft op het Tiense sportbeleid. Bovendien zijn zijn inzet, organisatorische en diplomatische vaardigheden een meerwaarde voor het goed functioneren van een adviesraad zoals de sportraad. Dikke merci voor alles wat je gedaan hebt en vast en zeker nog zal doen voor Tienen."

Tevens bracht Bergé het nakende afscheid van Luc Boni als sportfunctionaris en hoofd van de stedelijke sportdienst ter sprake. Over de stedelijke sportwerking én de geschiedenis van de verschillende sportverenigingen schreef Rik Poulman een boek. Het is uitsluitend te koop bij de stedelijke sportdienst (Reizigersstraat 81) en in de Streekshop (Grote Markt 6) tegen tien euro. Meer over het huidige project en de mogelijke opvolging: in Het Nieuwsblad deze week.  

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio