Ook op 1 mei (18u) in de Manege

Finalist Gilles Thiry bezoekt scholen

Finalist Gilles Thiry bezoekt scholen

Foto: gilles thiry

Tienen - Gilles Thiry bereidt zich voor Belgiums Got Talent (25 mei op VTM) voor met demo's op speelpleinen. Op 1 mei toont hij ook zijn kunnen om 18 uur in de Manege in Tienen voor Pleinafair.

De acrobaat aan de Chinese paal gaf de voorbije weken demonstraties op de speelpleinen van zowel Via als Piso. Tijdens de speeltijd konden de leerlingen van Piso de oud-leerling van hun afdeling Sport aan het werk zien. De school heeft al opgeroepen om bij de grote finale massaal een stem uit te brengen. Ook de tweede en derde graad van Via aan de Waaiberg kwam voor de show naar buiten. Op hun speelplaats nam Gilles deze selfie van op grote hoogte. 

Op 25 mei vindt de finale plaats. Daarvoor braken tot nu opvallend veel acrobaten door in de editie van dit jaar. Gilles Thiry verkeert al zeker in het gezelschap van dansduo Twice, het acrobatische duo Natascha en Ian, het duo gymnasten Interius Fortitudo en de percussiegroep DrumSpirit. Er komen nog twee liveshows. Die zijn uitverkocht.

Gilles Thiry is acrobaat van zijn veertiende jaar. Hij volgde de Academy of Circus and Performing Arts. Hij is een brandweerman in opleiding. Tot een jaar geleden was hij aan het werk als circusartiest aan de Chinese mast. Hij gaf deze job op voor zijn vriendin, omdat hij hierdoor vaak van huis was. In Belgium’s Got Talent, treedt hij voor het eerst sinds een jaar weer op.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio