Voor herdenking op Kweikersdag

Trouw- en communiefoto's uit de Potterie gezocht

Trouw- en communiefoto's uit de Potterie gezocht

Bij een vorige editie. Foto: Raymond Billen

Tienen - De tiende van de tiende maand (10 oktober) is het Kweikersdag, de officiële feestdag van de stad. Dit jaar wordt gefeest rond de Paterskerk, in de Potterie. Er worden foto's gezocht.

 

Op 10 oktober 2015 ging de eerste Kweikersparade uit. De volgende editie is gepland in 2020, maar om het vuur warm te houden, werd 10 oktober officieel uitgeroepen tot Kweikersdag. Voor de editie van 2018 is de keuze gevallen op de omgeving van de Paterskerk, beter gekend als de Potterie. Deze wijk kende ooit de Potteriekermis en de braderie, had pottenbakkerijen en een Begijnhof. Ook dit jaar maken de Tiense reuzen er hun feestelijke intrede met een optocht. Daarnaast zal er plaats zijn voor een vleugje kunst, een snufje muziek en een gloednieuwe, grootse activiteit voor alle wijken uit de buurt.

OpgewekTienen en de stad Tienen doen een warme oproep naar iedereen die trouwfoto's of communiefoto's heeft die genomen werden in de Paterskerk. Op de Kweikersdag zullen deze mooie momenten in de kijker worden gezet. Ook ideeën voor andere activiteiten zijn welkom. Foto’s en voorstellen mogen verstuurd worden naar kweikersdag@tienen.be. Inwoners die willen meewerken aan de organisatie van de Kweikersdag kunnen zich inschrijven via www.tienen.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio