Moergestel komt met bus en per fiets naar Meldert

Moergestel komt met bus en per fiets naar Meldert

Paul en Hennie Spapens uit Moergestel verkenden reeds de fietslus tot in Meldert. Foto: is

Hoegaarden - Op zaterdag 19 mei bezoekt een gezelschap uit Ermelindisgemeente Moergestel (Noord-Brabant) Hoegaarden en Meldert.

Het bezoek past in de Ermelindisfeesten, met de tentoonsteling rond Hoegaardse processies en de Ermelindisommegang op pinkstermaandag. Er wordt ook een fietslus gecreëerd tussen Moergestel en Meldert. Vier Moergestelse organisaties (Vrienden van St.-Jan, WieKentKunst, Ondernemend Moergestel en Tour de Brabant) maken er op 19 mei een busuitstap van. Een "bijzondere culturele bedevaart", zo heet dat.

Voor de bus reken en ze maar vijf euro aan. In Meldert biedt de gemeente de lunch aan. Daarna wordt onder leiding van deskundige gidsen een wandeling gemaakt langs het kasteel, de donjon en de kapel met het reliekschrijn van de heilige Ermelindis. In de tweede helft van de middag wordt een rondleiding gegeven door Hoegaarden en wordt Mariadal bezocht in het licht van de brouwtraditie van de Begaarden.

Nog op zaterdag 19 mei wordt gefietst van Meldert naar Lovenjoel en Bevekom, drie plaatsen die van betekenis waren in het leven van Ermelindis. Het is de officiële inwijding van de meerdaagse Meldert/Moergestel fietstocht. Inschrijven is niet nodig. Verzamelen om 15 uur aan de kerk van Meldert.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio