Atheneum pakt uit met wagentje én kattenval op zonne-energie

Tienen - Het atheneum nam deel aan de Solar Olympics in Groep T te Leuven. De school was daar vertegenwoordigd door maar liefst vijf groepjes uit het 1ste jaar STEM.

Na enkele maanden van voorbereiding konden de scholieren naar de finaledag van de Solar Olympics in Leuven. De wedstrijd wordt elk jaar georganiseerd door de ingenieursstudenten van KU Leuven - Groep T die met hun eigen zonnewagen deelnamen aan de World Solar Challenge in Australië. Zij daagden middelbare scholieren uit om te werken rond zonne-energie.


Tienen kon vijf teams van het eerste jaar STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) afvaardigen. Twee teams deden mee in de categorie ‘Bedenk een gadget op zonne-energie’. De andere drie teams bouwden een wagentje op zonne-energie om te racen tegen teams van andere scholen.
De Science Girls (Nienke Janssens, Wibola Lamparska, Pitseys Jade en Farah Pittomvils, allen uit 1ModC) eindigden op een derde plaats in de categorie ‘Budgetprijs’. Zij bouwden een hokje met bewegingssensor om zwerfkatten te vangen. 

Maar de winnaars waren de Sunmasters (Kaat Devos, Halima El Jattari, Assia Tagnaouti Moumnani en Phoebe Van Stiphout, allen uit 1ModB). Zij wonnen de ‘Publieksprijs’ en mogen zich binnenkort verheugen op een heuse ballonvaart.

De andere teams waren:
- De Solarboys (Marouane El Mahraoui, Liam Malcorps, Joni Peeters en Sieme Vangeel) uit 1ModB
- Solar Power (Echo Demuynck, Dejan Moens, Viktor Vanderwegen en Isaura Wynen) uit 1ModB
- Socars (Gijs Godderis, Ryan Laurent, Lian Leenaerts en Lowie Vandenborre) uit 1ModB
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio