Eend Arthur laat kleuters water drinken op school

Eend Arthur laat kleuters water drinken op school

Kinderen hebben nood aan water... Foto: Raymond Billen

Hoegaarden - Basisschool Mariadal ontvangt woensdag de eend Arthur. Die voert actie omdat te veel kinderen gedehydrateerd op school komt. Ze drinken te weinig water.

GoodPlanet Belgium en Spa werken al drie jaar samen om kinderen, leerkrachten, ouders en het hele schoolteam, te sensibiliseren en te activeren rond het thema Water. Op 16 mei zet eend Arthur dit educatief hydratatieproject in de kijker met een feestelijk bezoek aan Basisschool Mariadal in Hoegaarden.

Er is een educatief pakket uitgewerkt voor tweede en derde kleuterklassen. Via verschillende activiteiten ontdekken de leerlingen het belang van een goede hydratatie. Eend Arthur is de spilfiguur: elke dag leert hij met de kinderen een nieuw personage en zo ook een nieuw aspect van hydratatie kennen. 

Per provincie wordt de eerste school die zich registreerde voor het lespakket beloond met een bezoekje van eend Arthur. Al zingend, dansend en spelend, helpen de kinderen Arthur om water te vinden. Dat alles om meer bewustzijn te creëren rond hydratatie en het effect van gesuikerde dranken op ons lichaam.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio