Kunstacademie exposeert nu ook in Huis van Malta

Kunstacademie exposeert nu ook in Huis van Malta

Bij een vorige gelegenheid. Foto: Raymond Billen

Tienen - De afdeling beeldende kunst van de Academie Regio Tienen (ART) organiseert van woensdag 16 mei tot woensdag 27 juni een Kunstenmaand. Nu voor 'n deel ook in het historische huis van Malta aan de Minderbroedersstraat.

In het vrijetijdscentrum Kruisboog én ook in het oud huis van de Orde van Malta worden een Kunstroute, expo van de laureaten lagere en hogere graad, workshops, ART@themovies, Nocturne@ART, kijkdagen en kortfilms aangeboden. In het promobusje van ART kan men een hele maand terecht voor informatie over het uitgebreide lesaanbod.

Tijdens de open dagen stellen de kinder-, jeugd- en volwassenenateliers (tekenen, schilderen, keramiek, algemene beeldende vorming en atelier non-toxische grafiek) hun creaties tentoon. Een bezoek brengen kan op zaterdag 16 juni van 14 tot 18 uur en op zondag 17 juni van 10 tot 18 uur. Begeleide rondleidingen zijn er op zaterdag en zondag, telkens van 15 tot 15u.45. 

De eindejaarstentoonstelling van de hogere graad opent op vrijdag 15 juni (19u) met bijdragen van de afdelingen teken- en schilderkunst, keramiek en het oriëntatiejaar in het Refugiehuis van de Orde van Malta, Minderbroedersstraat 39 (palend aan De Kruisboog). Deze tentoonstelling loopt tot woensdag 27 juni.

De laureaten van de lagere en middelbare graad stellen tentoon van woensdag 16 mei tot zondag 24 juni in de tentoonstelllingsruimte van De Kruisboog. Open tot zondag 24 juni.

Tot slot organiseert ART open ateliers. Tijdens de open lesweek van maandag 18 t/m vrijdag 22 juni kan je tijdens de lesuren aanschuiven bij de verschillende ateliers.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio