De officiële opening wordt gepland op zondag 20 mei van 10 tot 16 uur met "De Helden" Maureen, Dempsey, Nico en Sieg. De opbouw van de spectaculaire speeltuin was al te volgen op Ketnet. De Heldn krijgen zondag het gezelschap van de Ganzenfanfare en de steltenlopers van Circus Atelier Salto. Het kunstenaarscollectief Katakrak brengt met ‘l'Animalada’ 26 kunstige volksspelen uit Spanje. Goochelaar IJsco Ali deelt ijsjes uit. Er is een luie wip. De bellenblaasfiets en Ketnet zijn present met een promoteam. Daarnaast zorgen de Techniek- en Wetenschapsacademie en de stedelijke jeugddienst voor doorlopende workshops en kan men zich tot een echte held laten omtoveren.

Heldenland wordt een avontuurlijk speelparadijs voor de jonge durfallen, met torenhoge metalen constructies uit gerecupereerd industrieel materiaal, dat met zeecontainers uit Griekenland geïmporteerd werd. Verwacht je o.m. aan een omgebouwde tankwagen, een combinatie klim/glijtoren van vijf meter hoogte en een deathride van 25 meter lang. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de toegankelijkheidvoor personen met een beperking. Het sanitair van de Heldenbar is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Assistentiehonden zijn ook welkom op het event.

Zondag wordt er ook een zomerbar geopend, helemaal in de leuke, duurzame stijl van de Helden. Vanaf de opening tot het eerste weekend van september wordt de Heldenbar op woensdag-, zaterdag- en zondagnamiddag uitgebaat door veertien Tiense verenigingen en clubs. Ze organiseren ook extra activiteiten: touwtrekken, een kubb- en voetbaltornooitje, gezelschapspelen, rolstoelraces en een initiatie basket.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio