Buurtpreventienetwerken in Goetsenhoven en Oplinter

Buurtpreventienetwerken in Goetsenhoven en Oplinter

Foto: if

Tienen - In de deelgemeenten Goetsenhoven en Oplinter gaan de eerste buurtpreventienetwerken van start.

 

Een buurtpreventienetwerk is een netwerk van burgers die elkaar informeren over verdachte personen, gedragingen en voertuigen. In eerste instantie verwittigen ze de lokale politie. Vervolgens plaatsen ze een bericht in de daartoe opgerichte WhatsAppgroep om de leden te alarmeren.

“Goetsenhoven is de eerste deelgemeente van Tienen waar een buurtpreventienetwerk van start ging”, licht burgemeester Katrien Partyka (CD&V) toe. “Onder impuls van de lokale verenigingen werd al snel het vereiste aantal leden gevonden. Gisteren keurde het schepencollege ook de aanvraag goed voor de oprichting van een buurtpreventienetwerk in Oplinter. In beide deelgemeentes zal de stad op de voornaamste invalswegen buurtpreventieborden plaatsen. Zo wordt er meer ruchtbaarheid aan het initiatief gegeven."

Inwoners van Goetsenhoven die nog lid willen worden kunnen hiervoor contact opnemen met de coördinator Patrick Massart op het nummer 0496-18 47 21. De bewoners van Oplinter kunnen coördinator Guy Allard contacteren op het nummer 0496-12 14 25.

Ook in andere deelgemeenten zijn coördinatoren op zoek naar leden om een dergelijk netwerk op te starten. Info via het nummer 016-80 57 18 of bij Ben Vangilbergen

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio