Oplinter heeft eigen brouwerij maar geen enkel café

Oplinter heeft eigen brouwerij maar geen enkel café

De Kroeg, voor de sluiting. Foto: google street view

Tienen - Oplinter kan sedert een paar jaar prat gaan op zijn eigen brouwerij Hoplinter. Het bier Climax is echter nergens te proeven...

Sedert twee jaar brouwen David en Serge in Oplinter hun eigen bier. Climax en Census maakten dat, op de verkeersborden, de gemeentenaam al veranderde in "Hoplinter". Maar het dorp heeft nu geen enkel café meer. Een oude lichtreclame bij Fets verwijst naar lang vervlogen dagen. Aan café De Kroeg zijn nu zelfs de laatste verwijzingen naar de brouwers al vorig jaar verwijderd. Het lokaal wordt nog wel gebruikt door de duivenvereniging. 

Met de sluiting van De Kroeg verloren een aantal verenigingen voor darts, wielertoeristen, het voetbal, enz. hun lokaal. Het café gold als startpunt voor wandelaars. Eind juni wordt de eerste Oplinter Kermis zonder café. Verenigingen kunnen nog wel terecht in de zaal van de fanfare Sinterviven, in de parochiezaal aan de Ganzendries en in eigen kantines. CD&V Jongeren hebben tijdens een dorpswandeling, vorige week, gepleit voor een "dorpshuis", zoals de stad dat heeft uitgebouwd in Goetsenhoven en Bost.

De brouwers van Hoplinter zijn niet ten einde raad: "De harmonie van Oplinter is nog een goede klant van ons, net als de toneelvereniging. Daarnaast kan je ons bier drinken in de nieuwe brasserie Passion in Neerlinter en diverse cafe's in Tienen-centrum. Iedereen die opnieuw een cafe wil opendoen in Oplinter, de grootste deelgemeente van Tienen, kan zeker op onze steun rekenen."

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio