Euro-steun voor biergemeente en kringloopwinkel

Euro-steun voor biergemeente en kringloopwinkel

Foto: if

Hoegaarden / Tienen - Vier 4 Hagelandse plattelandsprojecten krijgen, via het Europees programma voor plattelandsontwikkeling LEADER, 23.510 euro steun. Het gaat om projectenin Bierbeek, Diest, Hoegaarden en Tienen.

"De weerhouden projecten spelen in op de noden van de streek. Zo zetten we in op de plattelandsthema’s van streekidentiteit en armoedebestrijding, maar ook binnen het thema leefbare dorpen investeren we in het opwaarderen van rurale infrastructuur’, zegt Monique Swinnen (CD&V), gedeputeerde voor plattelandsbeleid.

De goedgekeurde projecten zijn:

Hoegaarden Bierdorp van de gemeente Hoegaarden (toegekende subsidies: 9.510 euro). De gemeente wil voor de 700ste verjaardag van de Hoegaardse biergeschiedenis de interesse voor het biererfgoed, de biercultuur en de link met de landbouw in de kijker plaatsen. Hiervoor lanceert men nieuwe toeristische bierproducten en worden bestaande producten, zoals de publicatie het Historisch brouwleerpad opgewaardeerd en vernieuwd. Daarnaast wordt een Straffe Benen-bierfietstocht ontwikkeld, met blikvangers waar toeristen en passanten een foto van zichzelf kunnen nemen.

Opstart van de Kring-boetiek in het Hageland van Kringwinkel Hageland (toegekende subsidies: 6.000 euro). De Kringwinkel Hageland wil met zijn winkelconcept Kring-boetiek ‘2Unique’ een nieuwe klantengroep bereiken. In de Kring-boetiek zullen unieke kledingstukken, schoenen en accessoires aangeboden worden. Op die manier realiseert men bijkomende tewerkstelling van kansengroepen op de arbeidsmarkt. Bovendien resulteert dit in meer hergebruik en draagt het zo een steentje bij aan de bestrijding van de armoede in het Hageland. Dit initiatief in Tienen dient als pilootproject voor de rest van de regio.

Verder is er nog het vertelboekje met wandeling Drakenbos ‘Op zoek naar het ei’ van gemeente Bierbeek (toegekende subsidie: 3.000 euro). En tenslotte de renovatiewerken aan d chirolokalen Molenstede van Steuncomité Chiro Molenstede vzw (toegekende subsidies: 5.000 euro)

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio