Mindermobielencentrale start in Goetsenhoven

Mindermobielencentrale start in Goetsenhoven

De aanwezige partners (stad Tienen, Alexianen Zorggroep Tienen, vzw De Koepel, Cera en Lucas) bij Paula Langenaekens, verantwoordelijke in woonzorgcentrum Huize Nazareth. Foto: if

Tienen - Vanaf 1 mei biedt de Alexianen Zorggroep Tienen, i.s.m. Zilver aan Zet, Cera en Lucas, een vervoersdienst aan voor mensen met een beperkte mobiliteit uit Goetsenhoven. Het aanbod wordt verstrekt vanuit Huize Nazareth.

Doel van het project is mensen uit hun sociaal isolement halen. In een eerste fase wordt gestart in Huize Nazareth, omdat de nood aan vervoer in Goetsenhoven als hoog wordt ervaren. Bedoeling is wel dat dit project nadien ook uitbreidt tot Tienen, vanuit de diensten van de zorgcentra Sint-Alexius en Passionisten.

Een mindermobielencentrale biedt verplaatsingsmogelijkheden aan mensen met een laag inkomen en een beperkte mobiliteit. Na inschrijving bij de centrale, kan het vervoer worden aangevraagd. Chauffeurs brengen de mensen naar de gewenste bestemming: een familiebezoek, boodschappen of een andere gelegenheid. 

Belangstellenden kunnen vrijblijvend contact opnemen met mobieltienen@fracarita.org of 016-80 29 32.

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio