Schilderij over Hauthem naar kantoor burgemeester

Schilderij over Hauthem naar kantoor burgemeester

Bij de overhandiging schepen Jos Cauwberghs, Noël Verlaers (Erfgoed), schepen Marleen Lefevre, burgemeester Jean-Pierre Taverniers. Foto: Raymond Billen

Hoegaarden - Vzw Hoegaards Erfgoed heeft het schilderij „De processie van St.-Catharina in Hauthem” ter beschikking gesteld voor expositie in het gemeentehuis.

 Het doek krijgt een plaats in het kantoor van burgemeester Jean-Pierre Taverniers. Het doek werd recentelijk ook gebruikt op de tentoonstelling „Processies vroeger en nu” in de kerk in Meldert. Het is geschilderd door Hoegaardier wijlen Fred Bertrand en het toont de opstelling voor de processie in Hauthem, toen nog met drie groepen rond de beelden van H.-Catharina, Onze-Lieve-Vrouw en het Heilig Hart.  Het doek was in bezit van de familie Caubergs, afkomstig uit Hauthem. De familie schonk het onlangs aan de vzw Hoegaards Erfgoed. Deze heemkring heeft verschillende geschilderde dorpszichten in bezit, deels nog aangekocht toen hij het museum 't Nieuwhuys beheerde. De meeste doeken zijn ondergebracht in een vergaderzaal en de gangen in het Kapittelhuys.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio