Extra toegang door sloping Onze-Lieve-Vrouwbroerdersstraat

Extra toegang door sloping Onze-Lieve-Vrouwbroerdersstraat

Onze-Lieve-Vrouwbroedersstraat: door een gedeeltelijke sloping ontstaat een brede, te vergroenen, inrit naar het woonproject. Foto: Raymond Billen

Tienen - Het project Immac² kreeg een sloopvergunning voor de Onze-Lieve-Vrouwbroedersstraat nr. 8. Andere delen worden verder gerenoveerd.

Het woonoproject omvat de voormalige schoolgebouwen van het Immaculata-instituut, plus een kantoorgebouw gebruikt door het ACV. Delen aan de O.-L.-Vrouwbroedersstraat zijn al gerenoveerd. Zaal Xaverium (op nr. 10) is gesloopt en het ACV is verhuisd. Klasgebouwen aan de Ooievaarstraat zijn reeds vervangen door de ruwbouw van het wooncomplex. Het historische Hertogenhuis blijft behouden. In de aanvullende vergunning is de aanpassing van de zuidgevel voorzien. 

Aan de O.-V.-Vrouwbroedersstraat wordt een naastgelegen perceel (de bvba Brasseur-Trekels, architecten) in het project geïntegreerd. Dit kan onder meer door de afbraak van het kantoorgebouw dat zich op het nummer acht bevindt. Het aanpalende "Art Deco gebouw" blijft en krijgt een nieuwe bestemming voor detailhandel (met vitrines op het gelijkvloers) en kantoren op de eerste en tweede verdieping. 

Het project voorziet geen nieuwbouw na de sloop van het kantoorgebouw op nr. 8. De opening wordt ingericht als groene ingang en doorgang door de site. Dat geeft ook een toegang aan interventiewagens voor het hele domein.

De Immacsite omvat gebouwen uit verschillende periodes, uit de dertiende tot en met de twintigste eeuw. Enkele gebouwen zijn beschermd: het Hertogenhuis (met een bijzondere kelder die dateert uit de 13de eeuw), het Art-deco schoolgebouw, de kapel, het klooster (met poortdoorgang, galerij en klassenvleugel). Prefabklassen, turnzaal, enz. zijn gesloopt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio