VIDEO. "Zingend Brons" van beiaardier Luc Rombauts

VIDEO. "Zingend Brons" van beiaardier Luc Rombauts

Foto: gilbert gijsens

Tienen - Gilbert Gijsens filmde bij Luc Rombauts op de stadsbeiaard. Torenbezoek is heel de zomer mogelijk, met muziek en uitzicht gratis.


Gilbert Gijsens: "Hoe zouden de zondagmiddagen in Tienen eruit zien moest beiaardier Luc Rombouts vanuit de toren van de Sint-Germanuskerk op de Veemarkt zijn typische warme klanken niet meer kunnen spelen? Een vraag die we ons gelukkig niet hoeven te stellen, want dankzij de internationale erkenning en bescherming van de Belgische beiaardcultuur door Unesco zal het grootste muziekinstrument ter wereld ons ook na meer dan 500 jaar blijven betoveren"

Stadsbeiaardier Luc Rombouts (52) is nu een kwarteeuw actief op zijn geliefd muziekinstrument. Rombouts schreef er al ettelijke wetenschappelijke artikels over en bracht in 2010 met Zingend Brons een eerste boek uit. “Dankzij die bijdragen en vier jaar lang lobbywerk kon ik samen met het Vlaams Steunpunt een ijzersterk dossier voorleggen”, zegt hij. “Ik ben dan ook zeer fier dat we door de strenge selectie zijn geraakt. De beiaard mag namelijk nooit verdwijnen. Hij zit bij ons Belgen voor altijd in het DNA."

Programma 2018.

Verzoeknummers zijn mogelijk. Stuur een mailtje naar beiaard@tienen.be 


 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio