Provincie steunt herdenking Eerste Wereldoorlog

Provincie steunt herdenking Eerste Wereldoorlog

Verschillende activiteiten tussen eind 24 augustus en 11 november. Foto: if

Glabbeek - Het provinciebestuur subsidieert zeventien projecten ter herdenking van het einde van WO1 in 1918. Glabbeek is daar bij.


 

De provincie Vlaams-Brabant geeft 55.440 euro aan 17 erfgoedprojecten in Aarschot, Asse, Begijnendijk, Bertem, Bierbeek, Glabbeek, Haacht-Wespelaar, Haacht-Tildonk, Hoegaarden, Holsbeek, Huldenberg, Kapelle-op-den-Bos, Keerbergen, Kortenaken, Liedekerke, Londerzeel en Meise. Deze subsidies gaan naar onroerend erfgoedinitiatieven die in het kader van 100 jaar einde WOI de herinnering aan de ‘Groote Oorlog’ levendig houden.

"Met deze subsidies willen wij Vlaams-Brabantse projecten ondersteunen die op onroerende wijze het WOI-verleden in herinnering houden of die (de omgeving van) onroerend erfgoed dat in directe relatie staat tot WOI, opwaarderen. Zij brengen op een duurzame en historisch onderbouwde manier WOI-gerelateerde gebeurtenissen, personen en plaatsen of ruimtes betekenisvol onder de aandacht", zegt Tom Dehaene (CD&V), gedeputeerde voor erfgoed.

Voor Glabbeek: Project plaatsing herdenkingsborden. Het project omvat de plaatsing van infoborden ter herdenking van de soldaten, gesneuvelden en burgerslachtoffers uit Glabbeek, en van de lokale WOI-gebeurtenissen. Hun ligging staat deels in relatie tot (verdwenen) gebouwen en monumenten die een rol hebben gespeeld tijdens en na WOI. De subsidie hiervoor bedraagt 4.400 euro. Onthulling: tussen 14-18 augustus.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio