Dichter Karel Sergen laat zich inspireren door weerman Frank Deboosere

Dichter Karel Sergen laat zich inspireren door weerman Frank Deboosere

Sergen-Deboosere. Foto: karelsergen.com

Hoegaarden - Volgende maand brengt Karel Sergen een dichtbundel uit op basis van weerimpressies die hij ontleent aan de voorspellingen van Frank Deboosere. "Sergen selecteerde fragmenten uit diens kleurrijke taalberichten, wikte en schikte tot alles klikte."

Uitgeverij P (Leuven) heeft vanaf 24 september het mooiste uit meer dan dertig jaar Deboosere in de aanbieding. Voor elke week van het jaar is er een weerbericht. "Het lijkt er wel op dat de zon zijn glansrol maar niet wil afgeven", zo luidt het op de site van streekgenoot Karel Sergen (Segers). "Is het omdat Frank Deboosere en ikzelf de goden uitgedaagd hebben? Ons poëzie- en fotoboek heet En de zon fietst door de hemel en de held blijft maar gààn."

Weerman Deboosere stapte graag in in poëzieproject. Hij greep de kans om erbij zijn beste weerfoto’s te presenteren. Het weer is een niet te ontlopen gespreksthema dezer dagen. Toch blijkt niet elk gedicht even zeer in lijn met de realiteit: het 'gedicht van de maand juli' blijkt eerder nat. Karel Sergen: "Je zal merken dat het ooit anders was. Op 15 juli 1993 bleek juli statistisch nog de natste maand bij ons te zijn."

In oktober ligt het boek in de winkel en volgen er voorstellingen in Leuven, Mechelen, Antwerpen. Karel Sergen, afkomstig uit Turnhout, woont in Sint-Remy-Geest. Een gedicht van zijn hand prijkt ook aan de ingang van de hoofdlaan in de Tuinen van Hoegaarden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio