Burgemeester betrekt ex-coalitiepartner nog bij bestuur

Burgemeester betrekt ex-coalitiepartner nog bij bestuur

De bewindsploeg met burgemeester Reekmans (links). Foto: if

Glabbeek - De Dorpspartij van burgemeester PeterReelmans betrekt de huidige coalitiepartner SP.A, die géén zetel meer behaalde, bij het bestuur van het gemeentebedrijf AGB en het bijzonder comité voor de sociale dienst.

De Dorpspartij behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen met maar liefst 55% of 2.190 stemmen de volstrekte meerderheid. Burgemeester Peter Reekmans: "Coalitiepartner  SP.A behaalde spijtig genoeg nipt geen zetel in de gemeenteraad, maar drie mandatarissen van hen worden opgenomen in de Dorpspartijfractie in het AGB en het bijzonder comité voor de sociale dienst."

Het nieuwe college van burgemeester en schepenen ziet er als volgt uit:

Burgemeester Peter Reekmans: politie, brandweer, algemeen beleid, financiën, communicatie, burgerlijke stand, ruimtelijke ordening, lokale economie, mobiliteit en erfgoed.

Eerste schepen Kris Vanwinkelen: openbare werken, milieu, technische dienst, waterlopen, nutsvoorzieningen, personeel, dorpskernvernieuwing, kerkfabrieken, sociale zaken, landbouw en fruitteelt.

Tweede schepen Hilde Holsbeeks: jeugd, onderwijs, buitenschoolse kinderopvang, wonen, welzijn, gezin en senioren.

Derde schepen Hans Hendrickx: groendienst, begraafplaatsen, dierenwelzijn, sport, feestelijkheden, toerisme, recreatie, GMTA en toezicht Autonoom Gemeentebedrijf AGB.

Aanvullend is er een voorzitter bijzonder comité voor de sociale dienst (de beperkte vorm van OCMW) die mag worden gelijkgesteld aan een schepen. Dat is de vierde schepen Tom Struys, bevoegd voor patrimonium, middenstand, cultuur, bibliotheek, toezicht OCMW en dus voorzitter bijzonder comité voor de sociale dienst. 

Voorzitter van de gemeenteraad en raad van bestuur AGB Glabbeek: Simon Vandermeulen.

Voorzitter directiecomité AGB Glabbeek: Johnny Reweghs.

Fractieleider Dorpspartij in de gemeenteraad: Katrien Ceuleers

Leden van de Politieraad: Peter Reekmans, Simon Vandermeulen en Katrien Ceuleers.

Bijzonder comité voor de sociale dienst: Tom Struys, Yvette Sterkendries, Natasja Ons, Steven Verjans en Fons Scheys/Jacqueline Depré.

Partijvoorzitter van de Dorpspartij: Luc Lambrechts

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio