Glabbeek stapt onmiddellijk uit sociale huisvestingsmaatschappij Cnuz

Glabbeek - Op vrijdag 19 oktober 2018 besliste het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Glabbeek om onmiddellijk als aandeelhouder uit de sociale huisvestingsmaatschappij Cnuz te stappen. Cnuz is de fusiemaatschappij voor de regio Aarchot-Tienen-Landen.

Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) neemt met onmiddellijke ingang ontslag als bestuurder. Op de gemeenteraad van volgende maand wordt de uittreding uit Cnuz geagendeerd. Aanleiding van deze drastische beslissing zijn de vele lijken die uit de kast blijven vallen in de nieuwe huisvestingsmaatschappij Cnuz. Deze ontstond dit jaar door een fusie van drie huisvestingsmaatschappij: Huisvesting Tienen, de Samenwerkende Bouwmaatschappij voor Goedkope Woningen (SBGW) Aarschot en Sociale Huisvesting regio Landen.

Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) was lid van de raad van bestuur van Huisvesting Tienen. Hij toonde zich steeds zeer sceptisch over een fusie met Aarschot. Als parlementslid had hij in de bevoegde parlementscommissie het beleid van de huisvestingsmaatschappij van Aarschot al aangeklaagd. Glabbeek werkt vanaf nu enkel nog samen met Sociaal Wonen Arrondissement Leuven (SWAL). 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio