Harmonie en koren samen voor einde Eerste Wereldoorlog

Harmonie en koren samen voor einde Eerste Wereldoorlog

Het oorlogsmonument, aan de kerk te Vlierzele, met bovenaan twee namen uit Bunsbeek en Oplinter. Foto: www.tracesofwar.nl

Tienen - In Vlaamse Velden is een herdenkingsprogramma op 10 en 11 november in de Manege, met de Koninklijke Harmonie Sint-Genoveva Oplinter.

Elf november en de wapenstilstand van 1918 wordt elk jaar herdacht. Dit jaar is een speciale verjaardag na 100 jaar. Harmonie Oplinter wil dit aangrijpen om deze Grote Oorlog te herdenken samen met drie koren. Voor de bijpassende tekst zal Jan De Kinder zijn bijdrage leveren. Via een ledwall brengen Jos Coel en Ward Collin pakkende beelden.

Zowel Harmonie Oplinter o.l.v. dirigent Stephan Jacobs alsook de jeugdband (o.l.v. Henri Herinckx),  Euphonia (Jolien Vandevelde) als de Boomclub (Karin Vanstockstraeten) staan klaar voor een mooie muzikale avond. De gastkoren zijn Arion, Terpander en CBM (Capella Beatae Mariae ad Lacum), alle onder leiding van Koen Vits.

Afspraak in de Manege. Kaarten kosten 14 euro in voorverkoop en 18 euro aan de kassa. Zaterdag 10 november: deuren 19u, aanvang concert 20u. Zondag 11 november: deuren 14u, aanvang concert 15u.

Reservatie kaarten en plaats reservatie mogelijk via onze website www.khsgo.be

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio