Drie kerstmarkten en andere animatie op komst

Drie kerstmarkten en andere animatie op komst

Bij een vorige gelegenheid in de sporthal. Foto: liliane ons

Hoegaarden - Tussen 9 december en de kerstvakantie doet men alles om de juiste sfeer te scheppen.

Woonzorgcentrum Villa Hugardis houdt zich aan de traditionele Kerstmarkt, met versierde kraampjes, een glaasje glühwein of ander lekkers en een gezellige babbel. In het woonzorgcentrum op zondag 9 december ( 14 tot 17uur).

Femma maakt zelf een kerststuk op dinsdag 11 december (19u30) in de Wijngilde Paenhuys (deelname 30 euro). De bloemschikkers van het Kapittelhuys maken eindejaarsversiering op donderdag 20 december (19u30 / deelname tegen vijftien euro). 

Op  zaterdag 15 december vindt het gemeentelijke kerstfeest voor 60+ in de sporthal plaats. 

Nieuw is de Kerstmarkt op het Gemeenteplein op zondag 16 december (van 12 tot 21uur). Er worden dertig kerstkramen en foodtrucks verwacht. 

Op dinsdag 18 december (19u30) geeft Ria Struyven, leerkracht zang aan de Academie regio Tienen, een kerstconcert in de Sint-Rochuskapel van Mariadal.

De gemeenteschool organiseert zijn kerstdrink, met een optreden van een kinderkerstkoor op vrijdagnamiddag 21 december. De opbrengst van de kerstdrink gaat naar een de afdeling Pediatrie van het ziekenhuis in Tienen.

Jeugdhuis 't Paenhuys nodigt standhouders en bezoekers uit op de kerstmarkt in het parkje op vrijdag 21 december (18 tot 23uur). Met een gevarieerd aanbod aan eten, drank en souvenirs door diverse lokale verenigingen. 

Om af te sluiten is er de fakkeltocht (niet langer met kerstboomverbranding) door de jeugdraad Hoegaarden: vier kilometer van aan 't Paenhuys op vrijdag 21 december om 19uur. Een fakkel kost twee euro. Nadien kan je genieten van live-muziek.

Op zaterdag 29 december kun je bij Feniks genieten van A Winter's Night, een mengeling van sfeervolle kerstnummers met wondermooie film- en popmuziek.  Om 20uur in de St.-Gorgoniuskerk.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio