Leerlingen houden lessenmarathon voor Rode-Neuzendag

Leerlingen houden lessenmarathon voor Rode-Neuzendag

Foto: if

Tienen - Op vrijdag 30 november houden de vijfde- en zesdejaars Gezondheids- en Welzijnswetenschappen van de provinciale school Piso een lessenmarathon.

De leerlingen laten zich voor deze marathon sponsoren. De opbrengst van hun actie gaat integraal naar Rode Neuzendag. De lessenmarathon start met de reguliere lessen op school en loopt verder op vrijdagavond en vrijdagnacht. Ze gaan onder andere koken en bieden om middernacht snacks aan (met uitleg over koe-eiwitallergie). Er wordt verstoppertje gespeeld, kampvuur, een dropping gehouden, een schattenjacht, ochtendgym... Leraars doen mee aan sport. Tegen achten 's ochtend staat het ontbijt klaar. 

De Rode-Neuzendag (bij VTM, Q-music, enz) wil van zoveel mogelijk scholen in Vlaanderen een Rode Neuzen School maken. Een school die vol trots zegt: “Wij geven leerlingen met psychische problemen alle kansen”. De actie wil scholen de juiste middelen daartoe geven opdat ze zelf projecten kunnen opzetten en zo het mentaal welzijn van hun leerlingen verbeteren.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio