Oproep voor lesmateriaal voor school in Senegal

Oproep voor lesmateriaal voor school in Senegal

De basisschool in Abene is een openbare school. De overheid betaalt het salaris van de leerkrachten maar voor meubilair en schoolmateriaal is er geen geld. Er is een tekort aan alles: pennen, potloden, schriften, schoolkrijt... Foto: Abene en Almere

Hoegaarden - Dorpsgenote Chantal Caes is op weg naar Senegal. Ze hoopt zo veel mogelijk (klein) schoolmateriaal mee te kunnen nemen.

Dorpsgenote Chantal Caes woont nu in Holland, maar is net terug uit Senegal: "Ik verzamel schoolmateriaal om op te sturen naar een lagere school daar. En omdat het net Sinterklaas was, dacht ik dat mensen allicht nog wat nuttigs liggen heeft: een bic, een potlood, een kleurpotlood, een stift, een schrift,... Denk niet: "Het is niet veel." Zelfs met een half afgekloven potlood zijn ze ginds al blij."

"Mijn zus Nadine Caes woont aan de Vroentestraat nr 6, en dezer dagen ga ik naar haar toe. Het zou vriendelijk zijn om daar dezer dagen iets  af te geven of in de brievenbus te droppen. Ikzelf en de mensen in Senegal zijn u voor eeuwig dankbaar."

Het gaat om het dorp Abene in Zuid-Senegal. Gelijkaardige kleine acties vonden ook al in Nederland plaats. De stad Almere bijvoorbeeld helpt de kinderen in Abene met kleding en schoolmateriaal.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio