Video: magische treintje op Grote Markt

Eindejaarsactie op dinsdag- en vrijdagmarkten

Eindejaarsactie op dinsdag- en vrijdagmarkten

Foto: gilbert gijsens

Tienen - Wegen Wintermagie, tot zondag 6 januari, veranderen de marken van plaats. De kramers van de dinsdag- en vrijdagmarkten maken dat goed met een eindejaarsactie.

 

Wie tijdens de eindejaarsperiode de dinsdag-en/of vrijdagmarkt afzakt, maakt kans op leuke prijzen. Om hun trouwe klanten te bedanken, geven 25 marktkramers samen 1.361 tickets weg voor een gratis schaatsbeurt of een ritje op de draaiende kerstboom, het kersttreintje of de nostalgische zweefmolen in het winterschaatsdorp. De stad Tienen schaart zich achter de actie en verdubbelt het aantal vrijkaarten. In totaal worden er dus 2.722 tickets uitgedeeld.

De bezoekers kunnen de deelnemende marktkramen herkennen aan de eindejaarsactie-affiche die in de kramen wordt opgehangen. De eindejaarsactie loopt van dinsdag 18 december tot vrijdag 4 januari. De vrijdagmarkt verhuist van de Grote Markt naar de Nieuwstraat op vrijdag 14, 21 en 28 december en vrijdag 4 en 11 januari.

Omdat de dinsdagmarkt op 25 december en 1 januari op een feestdag valt, vindt deze wekelijkse markt een dagje eerder plaats. Bijkomend worden de marktkramers met een standplaats op de Grote Markt op dinsdag 18 december, maandag 24 en 31 december en dinsdag 8 januari rondom de Grote Markt geplaatst. Hierdoor worden de doorgangen op de Grote Markt voor de muziekacademie, vanaf de Gilainstraat tot de Kalkmarkt en richting Broekstraat van 5 tot 14 uur afgesloten voor het verkeer.

Meer viodeobeelden de sfeer op Wintermagie: 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio