Weinig beschutting voor wachtende treinreizigers

Weinig beschutting voor wachtende treinreizigers

Het voorlopige perron vier. Foto: Raymond Billen

Tienen - Nele Daenen (SP.A) brengt op de eerstvolgende gemeenteraad de werkzaamheden aan het treinstation te berde. "Omdat we vinden dat er vanuit de stad een betere opvolging moet gebeuren", stelt ze.

Het raadslid wil de vertraging op de werkzaamheden aankaarten namens de vier- tot vijfduizend dagelijkse treinpendelaars, die net als zijzelf de trein richting werk in Brussel, Leuven of elders nemen. Door de aanpassingen aan de perrons staan die in regen en koude.

Nele Daenen: "Elke dag moet iedereen honderden meter door weer en wind om op perron 4 te geraken. Dit perron ligt er al maanden erbarmelijk en onafgedekt bij met nauwelijks twee schuilhokjes waar telkens ongeveer vijf mensen in kunnen. Dat is een stad als Tienen, waar niet enkel Tienenaars dagelijks de trein nemen, maar ook mensen uit de hele regio, echt onwaardig. In tijden waar men het openbaar vervoer tracht te promoten is dergelijke situatie voor mij ondenkbaar. De werken aan het station zijn ondertussen al meer dan 4 jaar aan de gang en de laatste maanden lijkt het wel alsof er gewoon niets meer gebeurt."

Over het voorstel om de stationsparking te laten aankopen door gemeentebesturen uit de regio zegt het gemeenteraadslid: "De oplossing voor het betalend parkeren ligt, wat ons betreft, in eerste instantie niet in het overnemen van die verantwoordelijkheid van een overheidsbedrijf, zoals door sommigen recent gesuggereerd. Wij vinden dat men vanuit het lokaal bestuur en vanuit de regio dringend en regelmatig samen moet zitten met NMBS en INFRABEL om te komen tot een voor alle partners aanvaardbaar voorstel voor zowel de stilliggende werken aan het station als de nakende parkeerproblematiek."

Zie ook eerder bericht. 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio