Ook klimaatbetoging in Tienen

Ook klimaatbetoging in Tienen

Beeld van vorige donderdag.

Tienen - Op donderdag 24 januari (9uur) wordt van op de Grote Markt een klimaatbetoging georganiseerd.

"In december kwamen 75.000 mensen op straat om een ambitieus klimaatbeleid te eisen. Duizenden scholieren willen elke donderdag staken voor hun toekomst dus nu ook in Tienen. Onze machthebbers geven echter geen gehoor aan de bevolking voor hun gaat de winst voor op alles, zelfs de toekomst van onze planeet en die van hun eigen kinderen. Daarom is het cruciaal dat we de druk opvoeren in verschillende steden. We weten ondertussen al wat er moet veranderen, de politici leggen dit gewoon naast zich neer."

Zo luidt de oproep, onder andere verspreidt door de Klimaatalliantie. Die beweging wil de bewoners van Tienen stimuleren om hun stad duurzaam te maken door samen initiatieven en acties op te zetten. Als organisatoren worden een tiental jongeren uit Tienen en de reghio, uit diverse Tiense scholen, opgegeven.

                                                                              ****

Het schepencolege heeft anderzijds Greenpeace België de toelating gegeven om in 2019 maandelijks een informatie- en wervingscampagne te organiseren op het ceremonieplein van de Grote Markt. 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio