RCT Atletiek huldigt atleten en kiest voorzitter

RCT Atletiek huldigt atleten en kiest voorzitter

Charlotte en Jules Vanlangenaker en Gerbrand Huts, drie atleten die het voorbije seizoen uitblonken. Foto: RCT Atletiek

Tienen - Racing Club Tienen Atletiek huldigde de atleten met uitzonderlijke prestaties. Ook stelde de atletiekclub zijn nieuwe voorzitter voor: Kirsten Pierlé.

Charlotte Vanlangenaker is gevierd als de cadet met maar liefst zes titels: Belgisch kampioen polsstokspringen in- en outdoor, Belgisch kampioen discuswerpen, beste Belgische jaarprestatie discus (36m54), beste Belgische jaarprestatie polsstokspringen indoor (3m42) en beste Belgische jaarprestatie polsstokspringen outdoor (3m54).

Ook broer Jules Vanlangenaker ging het afgelopen seizoen aan de haal met verschillende titels. De scholier werd Belgisch kampioen polsstokspringen indoor en schreef twee beste Belgische jaarprestaties op zijn naam: polsstokspringen indoor (4m70) en polsstokspringen outdoor (4m61).

Ten slotte huldigde de club nog twee leden voor hun titel als Belgisch kampioen: belofte Gerbrand Huts voor zijn 1’59”80 op de 800m en master 85+ Felix Cresis op de 200m (52”34).

Woordvoerder Katrien Vandevelde: "Enkele jaren geleden begon RCT Atletiek meer in te zetten op de jeugd. Zo behaalde de Tiense atletiekclub het gouden kwaliteitslabel van de Vlaamse Atletiek Liga voor zijn sterke jeugdwerking. Naast de uitmuntende individuele prestaties resulteerde dit in het volgende: de pupillen en miniemen meisjes eindigden derde in de finale van de interclub. Hiermee behoren ze tot de top 3 beste jeugd in Vlaanderen. De scholieren jongens 4 x 100m werden dan weer geselecteerd voor een deelname aan de Youth Memorial Van Damme en leggen hiermee beslag op de achtste plaats van de Belgische ranglijst 4 x 100m bij de scholieren. En tijdens de interclub alle categorieën bekroonden zowel de mannen als de vrouwen zich tot kampioen in tweede landelijke. Dit jaar promoveren ze naar eerte landelijke."

De nieuwe wind die doorheen de sportclub waait, leidt ook tot een nieuwe voorzitter: Kirsten Pierlé. Ze is sinds 1992 aangesloten als atleet, leidde tien jaar de sportieve en niet-sportieve events en was vijf jaar  secretaris. Verder bestaat het bestuur uit Steve Bruers (secretaris), Kurt De Buck (penningmeester) en Serge Lefèvre (ondervoorzitter). 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio